Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Desperate Housewives - Született feleségek

2009.06.15

Kép


  

"A világ tele van jó apákkal, hogy miről ismerni fel őket? A jó apák azok, akik távollétükben olyan rettenetesen hiányoznak, hogy minden összeomlik. A jó apák azok, akik szeretnek már jóval azelőtt, mielőtt megérkeznénk. A jó apák azok, akik keresésünkre indulnak, amikor nem leljük a haza vezető utat. Igen, a világ tele van jó apákkal. És a legjobbak azok, akik mellett életük párja jó anyának érezheti magát."
- Mary Alice /későbbiekben narrátor/ -

***
"A nőknek szeretet kell, és mivel tőled nem kaphattam meg, másnál kerestem."
- Gabriel -

***

Kép "Amit nem látsz, abból nem lehet bajod."  - Mary Alice -

***
"Különös dolog történik velünk, amikor meghalunk. Eltűnnek az érzékeink: tapintás, ízlelés, szaglás, távoli emlékké homályosulnak. De a látásunk élessé válik, és a világ, amelyet magunk mögött hagytunk, oly tisztán rajzolódik ki. Na persze, mindaz, ami a holtak számára látható, jórészt az élőknek is feltűnhetne. Ha vennék a fáradságot, hogy vessenek rá egy pillantást." - Mary Alice -

***
"Ritka az olyan férfi, aki fel tudja fogni egyetlen tökéletes virágszál Kép értékét." - Mary Alice -

***
"Emlékszem a világra, minden apró részletére. De legfőképpen arra, hogy mennyire féltem. Micsoda pazarlás. Aki félelemben él, nem is él igazán. Bárcsak el tudnám ezt mondani azoknak, akiket hátra hagytam. De vajon használna nekik? Valószínűleg nem. Most már belátom, mindig lesznek olyanok, akik szembe néznek a félelmeikkel és lesznek olyanok, akik inkább megszöknek előle." - Mary Alice -

***
"Az ember természeténél fogva örökösen óvakodik a betolakodóktól, és bejutásukat igyekszik megakadályozni. De mindig lesznek olyanok, akik erővel furakodnak be az életünkbe. Mint ahogy olyanok is, akiket mi magunk engedünk be. De aggodalomra leginkább azok adnak okot, akik odakintről figyelnek bennünket. Akiket igazán sosem ismerünk meg."
- Mary Alice -

***
"Az erő és hatalom iránti vágy már kiskorunkban belénk ivódik. Arra tanítanak bennünket, hogy a jó győzedelmeskedik a rossz felett. De felcseperedvén rájövünk, hogy semmi sem ilyen egyszerű. A gonosz mindig ott hagyja nyomát."
- Mary Alice -

***
"Verseny. Különböző embereknek mást és mást jelent. Legyen az baráti versengés, élet-halál harc, a végeredmény ugyanaz. Mindig lesznek győztesek, és mindig lesznek vesztesek. A trükk persze az, hogy tudjuk melyik csatát vívjuk meg. Ugyanis minden győzelemnek ára van."
- Mary Alice -

***

"Van egy széles körben olvasott könyv, amelyben az áll mind bűnösök vagyunk. Na persze nem mindenki érez bűntudatot. Velük ellentétben vannak, akik többet vállalnak magukra, mint ami őket terheli. Mások a gyöngédség apró cselekedeteivel csitítják lelkiismeretfurdalásukat. Megint mások azzal, hogy tettük jogos volt. Végül vannak, akik egyszerűen megesküsznek, hogy ezentúl jók lesznek és megbocsájtásért könyörögnek. Imáik néha meghallgattatásra találnak."
- Mary Alice -

***
"Az ember bonyolult teremtmény. Egyrészt nemes, jótékony cselekedetekre képes, másrészt a legaljasabb csalásokra kapható. Állandó küzdelem ez, amely ott dúl mindannyiunkban. Természetünk angyalai viaskodnak belső démonainkkal. És néha a sötétség elűzésének egyetlen módja az, ha felragyogtatjuk az együttérzés fényét."
- Mary Alice -

***
"A bizalom törékeny kincs. Ha egyszer elnyertük, óriási szabadságot kapunk általa. De ha egyszer elvész, olykor lehetetlen visszaszerezni. Az igazság persze az, hogy sose tudhatjuk, hogy kiben bízhatunk. Azok, akik a legközelebb állnak hozzánk becsaphatnak és idegenek siethetnek megmentésünkre. Végül a legtöbb ember úgy dönt, hogy csak önmagában bízhat. Így kerülheti el legegyszerűbben azt, hogy megégesse magát."
- Mary Alice -

***
"Mindannyian keresünk valakit. Azt a különleges személyt, aki majd megadja azt a valamit, ami hiányzik az életünkből. Aki képes társaságot nyújtani, vagy segítséget, vagy biztonságot, és néha, ha nagyon keressük, megtaláljuk azt, aki képes mind hármat nyújtani. Igen, mindannyian keresünk valakit. És ha nem találjuk, csak remélhetjük, hogy ő talál meg minket."
- Mary Alice -

***
"A halál elkerülhetetlen. Ígérete már születésünkkor megpecsételi mindannyiunk sorsát, de mielőtt ez az ígéret betartatik mind azt reméljük, hogy történik velünk valami.Legyen az gyönyörteli szerelem, vagy békés családi élet, esetleg gyötrelmes veszteség. Mind arra vágyunk, hogy megtapasztalhassunk valamit, ami értelmet ad életünknek. De a szomorú valóság az, hogy nem minden élet nyer értelmet. Egyesek a számukra ezen a  bolygón kimért időt a partvonalon ücsörögve töltik. Arra várván, hogy történik velük valami, míg késő nem lesz."
- Mary Alice -

***
"Előbb vagy utóbb eljön az az idő, amikor mindannyiunknak felelősségteljes felnőtté kell válnunk és megtanulnunk lemondani a vágyainkról, hogy a helyes utat választhassuk. Egy életen át felelősségteljesnek lenni persze nem mindig könnyű feladat és az évek múlásával ez a teher sokaknak már-már elviselhetetlenné válik, de azért igyekszünk helyesen cselekedni, jót tenni. Nem csak magunkkal, hanem azokkal is akiket szeretünk. Igen, előbb vagy utóbb mindannyiunknak felelősségteljes felnőtté kell válnunk. Senki sem tudja ezt olyan jól, mint a kamaszok."
- Mary Alice -

***
"Elme fel nem foghatja, hogy micsoda erő rejlik a szeretetben. Embert próbáló időkben tartja bennünk a lelket, és kivételes önfeláldozásra késztet. Tisztességes férfiakat sarkall a legsötétebb bűnökre, és hétköznapi asszonyokat ösztönöz rejtett titkok kifürkészésére, és jóval azután is, hogy elmentünk a szeretet megmarad az emlékeinkbe égve. Mindnyájan vágyunk a szeretetre, de néhányunk miután rálelt azt kívánja bárcsak sose találta volna meg." - Mary Alice -

Kép

***
"Mindennap egy új hazugság, de mind közül az a legrosszabb, amit magunknak mondogatunk lefekvés előtt, amit belesuttogunk a sötétbe, próbálván meggyőzni magunkat, hogy minden renden van, vagy hogy ő boldog, hogy megváltozhatunk, vagy hogy ő változtat a döntésén. Azzal hitegetjük magunkat, hogy képesek vagyunk együtt élni a bűneinkkel, vagy hogy képesek vagyunk ő nélküle élni. Igen, minden este elalvás előtt hazudunk saját magunknak kétségbeesetten és elszántan reménykedve abban, hogy mire jő a reggel minden valóra válik."
- Mary Alice -

***
"A botrány hangjai még a legtiszteletreméltóbb környéken is hallhatók. Egynémely botrány hangos kiáltással veszi kezdetét. Mások suttogással, megint mások jókora durranással és nagy ritkán bekövetkezik egy-egy olyan megkapóan mocskos botrány, aminek robaja mellet minden más zaj eltompul. Hát igen, a botrányt mindenki szereti, legyen az akár kicsi, akár nagy. Hiszen mi lehetne élvezetesebb, mint a gazdagok és hatalmasok bukását nézni. Mi volna szórakoztatóbb, mint a képmutató bűnösök nyilvános megszégyenülését látni. Igen, a botrányt mindenki szereti, de ha a legutóbbit valamiért mégsem élveznéd, nos a következős sem várat már magára sokáig."
- Mary Alice -

***
"Van az úgy, hogy váratlan vendégek váratlan fordulatokat okoznak."
- Mary Alice -

***
"A hősöket a legkülönfélébb okok miatt tiszteljük, van akit a bátorságáért, van, akit a merészségéért, és van akit a jóságáért. De rajongásunknak oka leginkább az, hogy arról álmodunk szívünk mélyén, hogy egyszer minket is megment valaki. Na persze, ha a sors nem hoz össze a megfelelő hőssel, kénytelenek vagyunk mi magunk megmenteni magunkat." - Mary Alice -

***
"Minden gyermek a maga sajátos küldetésével születik a világra, némelyik hogy beragyogja napjainkat, némelyik hogy próbára tegye türelmünket, némelyik, hogy célt adjon életünknek, és némelyik hogy gondoskodjék rólunk. Így van, mikor világra jönnek, a gyermekek mindent megváltoztatnak. Különösen, ha senki sem hívta őket."
- Mary Alice -

***
"Az élet utazás, melyet sokkal jobb egy társsal az oldalunkon megtenni, de van úgy, hogy útközben elveszítjük a társunkat és akkor az utazás elviselhetetlenné válik. Ez a társ persze szinte bárki lehet, egy szomszéd az utca túl oldaláról, vagy a férfi az ágy másik feléről. A társ lehet egy anya telve csupa jó szándékkal, vagy egy gyerek, aki mindig rosszban sántikál. Mégis minden jó szándékunk ellenére néhányan elveszítjük a társunkat, és akkor az utazás elviselhetetlenné válik. Tudják, az ember sok mindenre teremtetett, de arra, hogy magányos legyen, biztosan nem."
- Mary Alice -

Kép


***
"A tavasz minden évben beköszönt, de nem mindenkinek jut eszébe, hogy egy pillanatra megálljon és beszippantsa a virágok illatát. Egyeseket túlságosan leköt a jövő feletti aggodalmuk, vagy a múltbeli hibáik miatti félelem. Másokat az foglalkoztat, hogy rajta ne kapják őket, vagy hogy ők hogy kaphatnak rajta másokat. És mégis mindig akadnak olyanok, akik időt szakítanak arra, hogy elmerüljenek a tavasz nyújtotta csodákban. Ahogy mindig lesznek olyanok is, akik inkább a sötétben ücsörögnek siratván mindazt, ami elveszett."
- Mary Alice -

***
"Maga az eskü nagyon egyszerű, azok, akik kimondják megígérik, hogy kitartanak egymás mellett jóban-rosszban, gazdagságban-szegénységben, egészségben-betegségben. Tisztelik és szeretik, és soha el nem hagyják egymást, míg a halál el nem választ. Igen, az eskü egyszerű, de találni valakit, aki méltó az ígéretre, ez már bajosabb. Ám ha sikerül, onnantól kezdve boldogan élnek, amíg meg nem halnak."
- Mary Alice -

***
"Semmi nem tart örökké. Eljön az idő, amikor mindannyiunknak búcsút kell mondani a világnak, amit ismertünk. Búcsút mindentől, amit magától érthetődőnek tartottunk, búcsút azoktól, akikről azt hittük sosem hagynak el. És amikor ezek a változások végre szemet szúrnak, mikor az ismerős távozik és az ismeretlen átveszi helyét, mi mindannyian csak annyit tehetünk, hogy így köszöntjük: 'Isten hozott!'"
- Mary Alice -

***
"Különös dolog visszanézni a világra, látni azokat, akiket hátra hagytam, mind olyan bátrak, olyan határozottak és olyan rettenetesen elszántak. Elszántan lépik át a küszöböt miközben lemaradnak valamiről. Elszántan próbálnak mindent megszerezni, amire vágynak, holott maguk sem tudják pontosan mi az. Elszántan akarják, hogy az életük újra tökéletes legyen, habár most jönnek rá, hogy igazából sosem volt az. Elszántan vágynak egy szebb jövőre, csak a múltjuktól tudnának végre megszabadulni. Nem csak nézem őket, de szurkolok is nekik, ezeknek a csodálatos nőknek. Szívből remélem, hogy megtalálják, amire vágynak. De tudom, hogy nem mindük álma teljesül, de az élet már csak ilyen. Nem minden mese ér boldog véget." - Mary Alice -

***
"A világon mindenkinek szüksége van valakire, akire rábízhatja magát. Legyen az illető hűséges társ, bizalmas barát vagy elválaszthatatlan cimbora, elszánt szószóló vagy szerető feleség. De olykor-olykor az életben azok, akik mindig mellettünk állnak, hátat fordítanak. Ha ez megesik bámulatos, hogy mire vagyunk képesek, hogy visszaszerezzük."
- Mary Alice -

***
"Közismert tény, hogy a kislányok pompázatos esküvőről álmodoznak. Na persze, ez elmondható ugyanúgy a nagy lányokról is. Akik közül néhányan lélegzet visszafojtva várják, hogy az a bizonyos fiú valóra váltsa ezt az álmot. De vannak álmok, amik sosem válnak valóra."
- Mary Alice -

***
"A szükség a legjobb ötletek szülőanyja." - Mary Alice -

Kép


***
"A fényképezőgép egyszerű eszköz, amivel képeket örökíthetünk meg. Képeket, amelyek többet árulnak el rólunk, mint elsőre hinnénk. Emlékeztetnek a hosszú útra, amit megtettünk, szeretteinkre, akik útitársaink voltak, azokra, akiket útközben elvesztettünk és azokra, akik az előttünk álló úton várnak ránk. Igen, a fényképezőgép képeket örökít meg, de valójában a puszta képnél jóval többet rögzít. Férfiak titkos vágyait fedi fel, amikor már emlékezniük sem volna szabad, a legszokatlanabb dolgokról rántja le a leplet a legszokványosabb házasságokban, de ami a legdöbbenetesebb a fényképezőgép csöndesen és  félreérthetetlenül megmutatja álmainkat. Álmainkat, amikről nem is tudtunk." - Mary Alice -

***
"Ebben a sötétségekkel teli világban mindannyiunknak szüksége van valami fényre. Legyen az magasra felcsapó láng, ami megmutatja, hogyan szerezzük vissza, amit elveszítettünk vagy erős jelzőfény, ami elriasztja a ránk leselkedő szörnyeket. Vagy néhány világító izzó, ami felfedi előttünk múltunk rejtett titkait. Mindünknek kell valami, ami átvezeti az ájszakán, még ha az a remény halványan pislákoló szikrája is."
- Mary Alice -

***
"A jó fiúk fehér kalapban járnak, a rossz fiúk feketében. A gyerekek így tesznek különbséget jó és gonosz között, de hamarosan megtanulják, hogy a rossz fiúk nem is olyan borzasztóak, sőt mi több néha egészen barátságosnak tűnnek. Mármint, amíg kicsit jobban meg nem ismerjük őket. em mindig könnyű megkülönböztetni a jó fiúkat a rossz fiúktól. A bűnösök gyakran meglepetést okozhatnak, és ugyanez igaz a szentekre is. Miért igyekszünk embertársainkat egyszerűen jónak vagy rossznak beállítani? Mert senki sem akarja bevallani, hogy a könyörület és a kegyetlenség nagyon is jól megfér egy szívben és hogy bárki képes bármire." - Mary Alice -

***
"Régi történet, olyan régi, mint maga az emlékezet. A tékozlófiú hazatérése. És nem számít, hogy hanyadszorra halljuk, vagy hogy a részletek hogyan alakulnak, vagy hogy a nevek hogy változnak, a történet mindig ugyanúgy ér véget, a szerető apa gyengéd ölelésével. Régi történetek ezek. Régiek, mint az emlékezet. A tékozlófiúé, aki hazatér az apához, aki megbocsájt neki. a féltékeny feleségé, aki becsapja a férjet, aki bízik benne. Az elszánt anyáé, aki mindent kockára tesz a gyermekéért, akinek szüksége van rá, és a hűtlen férjé, aki megbántja az asszonyt, aki szívből szereti. Miért hallgatjuk meg őket újra és újra? Mert ezek a család történetei. És ha túlnézünk a veszekedésen, fájdalmon és sértődésen olykor jól esik emlékeztetnünk magunkat arra, hogy a családon kívül az égvilágon nincs fontosabb."  - Mary Alice -

***
"Egy csók annyira egyszerű dolog, hogy szinte fel sem tűnik, de ha jobban szemügyre vennénk, meglátnánk, hogy minden csóknak megvan a maga sajátos jelentése. Például valamelyiknek az, hogy de örülök, hogy látlak. Vagy nem is tudtam, hogy itt leszel. Vagy édesem eleget ittál már mára. A művészet az, hogy meg tudjuk fejteni azt a bizonyos jelentést. Igen, a csók különböző emberek számára különböző tartalommal bír. A jelentés végső soron attól függ, aki a csókot adja és aki a csókot látja. A csók aktusa mindig ugyanaz, mégis minden csóknak megvan a maga sajátos jelentése. Kifejezheti egy férj soha nem szűnő rajongását, vagy egy feleség mélységes megbánását. Jelképezheti egy anya növekvő aggodalmát, vagy egy szerető lángoló szenvedélyét. De akármit is jelentsen, egy alapvető emberi szükségletet tükröz, a másik emberhez való kötődés igényét. Ez a vágy olyan elemi erejű, hogy mindig megdöbbenünk, mikor egyesek mégsem értik meg." - Mary Alice -

***
"Minden buli után eljön a takarítás ideje. Ilyenkor eltüntetjük a kilöttyent pezsgőt, az összetört csecse-becséket, a megmaradt ételeket és minden egyéb eltűntetnivaló disznóságot." - Mary Alice -

***
"A betegség sokféle formát ölthet, az amely a testet támadja meg könnyen kezelhető. Sokkal bonyolultabb azonban a métely, amely a szívünkbe fészkeli be magát. A titkos szenvedély, ami felemészti a lelkünket és a kor, ami bárhogy tagadjuk is befolyásolja ítélőképességünket. Hogy túl éljük, meg kell találnunk azt a különleges valakit, aki képes meggyógyítani. De sosem tudhatjuk előre, kinél van a gyógyír kínjainkra, vagy hogy mikor bukkan fel vele." - Mary Alice -

***
"A hadviselés művészetét mindenki ismeri és azt is tudjuk mind, hogy a győzelem azon múlik, hogy milyen kártyákat kaptunk az osztáskor. Egyesek, ha véres ütközettel néznek szembe, inkább leteszik a fegyvert. Míg másoknak a megadás elfogadhatatlan. Még ha tudják is, hogy a küzdelem az utolsó csepp vérig folyik." - Mary Alice -

***
"A világ tele van valószínűtlen barátságokkal. Különös párosításokkal, amik a felületes szemlélőnek tökéletesen értelmetlennek tűnnek. De ha közelebbről szemügyre vesszük őket, rájöhetünk, mi kovácsolja egybe ezeket a szövetségeket. Hiszen a közös cél még a halálos ellenségeket is összehozhatja. Mind úgy jön létre, hogy még az egyik ember szükséget szenved, addig a másik kész segítőkezet nyújtani. Mikor ilyen kedvességgel találkozunk végre képesek vagyunk becsülni azokat, akiket korábban leírtunk. Mielőtt észbe kapnánk, a szövetség megköttetik.Tekintet nélkül arra, hogy másik megértik-e. Igen, valószínűtlen barátságok szövődnek nap mint nap. Senki se tudja ezt jobban, mint a magányosok. Sőt, mi több ők épp erre számítanak."
- Mary Alice -

***
"Olykor - olykor mindannyiunknak elkél egy kis segítség. Ilyenkor apró szívességet kérünk, de mindig óvakodnunk kell azoktól, akik oly lelkesen sietnek a megmentésünkre, mert még a legapróbb szívességen is ott fityeg az árcédula. Az ember már csak ilyen számító lény, akármit is mondjon. És azokban a ritka esetekben, amikor a tett mögött nincs semmi hátsószándék, annyira elvakít a döbbenet, hogy képtelenek vagyunk meglátni az igazságot. Azt, hogy egy szerető barát milyen óriási szívességet tett nekünk." - Mary Alice -

***
"Pontosan abban a másodpercben, amikor egy orvos átvágott egy köldökzsinórt, kötelékek szakadtak el mindenfelé. Például a gyermek és az anya között, aki nem akarta, hogy olyan gyorsan felnőjjön. Vagy egy rekesz finom bor és a feleség között, aki nem akarta elismerni, hogy nagy gondban van. Vagy a nő és a barátja között, aki nem tudta megbocsájtani az árulást. A döntés, hogy elszakadunk attól, amit szeretünk... ennél csak egy valami rosszabb, amikor az, akiben megbíztunk helyettünk dönt."  - Mary Alice -

***
"Mindannyian tettünk olyasmit az életben, amit szégyenlünk. Van, amelyikünk a rossz férfiba szeretett bele. Van, aki elengedte az igazi nőt. Vannak, akik szégyent hoztak a szüleikre és ,akik cserben hagyták a gyermeküket. Mindannyian követünk el hibákat, amik lealacsonyítanak minket és szeretteinket. De van megváltás, és minden jóvá tehető, ha tanulunk a hibáinkból." - Mary Alice -

***
"Van egy imádság arra, hogy erőt adjon azoknak, akik olyan helyzetbe kerülnek, amit nem akarnak elfogadni. Az ima ereje emberi természet mélységes ismeretéből fakad. /-Kérjük az Urat, hogy adjon erőt elfogadni a megváltoztathatatlant!/ - mert oly sokan, oly hevesen gyűlöljük azt a kártyát, amit az élet osztott nekünk. /- Bátorságot megváltoztatni a megváltoztathatót!/ - mert oly sokan gyávák vagyunk és félünk kiállni az igazunkért. /- És bölcsességet, hogy felismerjük a különbséget!/ - Oly sokan átadjuk magunkat a kétségbeesésnek, ha lehetetlen választás elé kerülünk. A jó hír azoknak, akik elmondják e fohászt az, hogy Isten meghallgat és felel imáitokra. Rossz hír azonban az, hogy előfordul, hogy a válasza NEM!'
- Mary Alice -

***
" - Merev faroknak nincs lelkiismerete. - Gabi
- A löttyedtek se túl erkölcsösek.- Lynette"

Kép

***
"Olykor mindannyiunkat elfog a kétségbeesés, de ha képesek vagyunk leküzdeni, akkor jövünk rá mennyire erősek is vagyunk." - Mary Alice

***

"Általában a legegyszerűbb magyarázat a helyes." - Bree

***

"Családtagok öleljék meg egymást, akárhogy is éreznek egymás iránt." - Solis mama

***

"Mindig az a legérdekesebb, amit nem mondunk el senkinek." - Zack

***

"Összetört szívű nőre nem szabad hallgatni, hajlamos hazudni."  - Bree

***

"A legtöbb anya, azt mondaná, hogy gyermekei Isten ajándékai, ám a legtöbb anya azt is mondaná vannak napok, amikor azt kívánja bárcsak visszaadhatná őket." - Mary Alice

***

"Mindannyian tagadunk valamit." - Gabi

***

"Jobb óvakodni az olyan látogatótól, aki ajándékkosárral érkezik." - Mary Alice

***

"Egy barát támogat, ha megaláztatás ér. Egy jó barát úgy tesz, mintha nem történt volna semmi." - Gabrielle

***

"Egy barát segítséget ajánl a bajban. Egy jó barát nem fogad el nemleges választ." - Bree

***

"Először el se tudod képzelni, hogy gyereke legyen, aztán már nem tudsz nélküle élni." - Susan

***

"Még ha nehéz idők is járnak a java még hátra van." - Bree

***

"Isten útjai kifürkészhetetlenek, de nem kifejezetten kíméletesek." - Mary Alice

***

"Ha valaki jó szomszéd, nem számít, hogy mi történik a zárt ajtók mögött." - Susan - Bree

***

"Irányítás. Észveszejtő, hogy az emberek miféle praktikákhoz folyamodnak, hogy magukhoz ragadhassák. Egyesek megtévesztésre alapoznak, míg mások furfangos cseleket eszelnek ki. Aztán vannak, akik zsarolást alkalmaznak. Miért küzdünk így körmünk szakadtáig az irányításért? Mert tudjuk, hogyha elveszítjük mások kezébe adjuk sorsunkat, és mi lehet ennél veszélyesebb?" - Mary Alice

***

"Olykor-olykor mindenki szívesen átadja magát, a fantáziának,na persze, hogy ki hogy játszik, az nagyban különbözhet. Néha azt mondjuk magunknak, hogy a munka nem fog beleszólni a családi életünkbe. Néha elképzeljük, hogy bizonyos kapcsolatok nagyobb jelentőséggel bírnak, mint a valóságban. Alkalomadtán úgy teszünk, mintha meg tudnánk győzni magunkat, hogy a titkaink nem is olyan rémesek. Igen, a szerepjátszás egyszerű játék. Ott kezdődik, hogy magunknak hazudunk. És ha másokat is meg tudunk győzni a hazugságunkról, nyert ügyünk van." - Mary Alica

***

"Jó tudni, hogy a felhő mögött süt a nap." - Susan

***

"A szükség a legjobb ötletek szülőanyja. Így találták fel a szülőanyák a játékdélutánokat, hogy olyakor-olykor önmagukra is jussun idejük. De vannak anyukák, akiknek nem áll módjukban kihasználni ezt az anyai találmányt. Akiknek már nem volt nyugta hétvégenként." - Mary Alice

***

"A léggömb jelképezi az elvesztett életet. Azzal, hogy elengedi beismeri a veszteséget és felszabadul a fájdalom alól." - Ramos (Carlos börtöntársa)

***

"Tudom, hogy nem vagy rossz, de nem vagyok benne biztos, hogy jó vagy!" - Bree

***

"Ha nap mint nap Isten útját járod megérted, hogy az igazság az elmédben lakozik, de a hit a szívedbe ég." - Mary Bernard nővér

***

"Az anyai ösztön a természet egyik legcsodálatosabb ajándéka. Hogy egyes anyák mit meg nem tesznek a gyermekeik védelmében. Mindennapi nőket nem mindennapi tettekre sarkall." - Betty Applewihte

***

"Szülőnek lenni annyit tesz, hogy tényleg felnőni a feladathoz." - Gabrielle

***

"Az észlelés maga a valóság." - Bree

***

Kép

"A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny, és ha gyűlölsz, akkor még számítok neked, még kötődünk egymáshoz." - Bree

***

"Mindannyiunkat utolér a kísértés, az hogy képesek vagyunk-e legyőzni azon múlik, hogy felismerjük-e milyen álarc mögé bújik. Van, hogy egy rég kihunyt szerelem alakját ölti, ami most újra fellobban. Vagy egy új barát képében érkezik, aki akár még sokkal több is lehetne. Vagy egy apró gyermekében, aki olyan érzéseket ébreszt bennünk, amelyek létezéséről sem tudtunk és így végül engedünk a kísértésnek. Holott mindvégig tudjuk jól, hogy ha eljő a reggel súlyos árat fogunk fizetni érte."  - Mary Alcie

***

"Minden családnak megvan a maga módszere arra, hogy hogyan rejtse el azt, amit nem akar közszemlére tenni. Legyen az egy kép, ami eltakar egy csúnya foltot a falon, vagy egy ajtó, amely elfedi a mögötte lévő káoszt. Vagy egy műmosoly, ami hosszú évek kíjait és szívfájdalmát kendőzi el.  A családok sok mindenre hajlandók, hogy a kínos igazságot leplezzék. Egyesek persze még többre is mint mások. Haz az igazság csúf az embereke megpróbálják véka alá rejteni, mert tudják micsoda kárt okoz, ha fény derül rá. Úgyhogy vaskos falak közé bújtatják, vagy zárt ajtók mögé dugják. Vagy mindenféle cseles álcával leplezik. De az igazság bármily csúf is kitudódik. És valakinek, akit szeretünk végül mindig bántódása esik. Egy másik valaki pedig topzódik a fájdalmában, és minden igazságok közül ez a legcsúfabb." - Mary Alice

***

"Nem mindenki élvezi, hogy egy nagy közösség kicsiny része legyen. Sőt, egyesek sóvárogva vágynak rá, hogy az állandó társaság nyüzsgését és zaját maguk mögött hagyják. Ígyhát útra kelnek anak reményében, hogy a magány meghozza számukra a csendet és nyugalmat. Csak ekkor döbbennek rá, milyen veszélyes is egyedül lenni a világban. Megrázó pillanat mindannyiunkan. A pillanat, amikor rájövünk, hogy egyedül vagyunk ebben a világban. A család, amit magától érhetődőnek tartunk egyszer hátatfordíthat nekünk. A férj, akiben fenntartás nélkül bízunk megcsalhat minket. A lány, akit szívből szeretünk talán sosem tér vissza hozzánk. És akkor a végén ott állunk egy szál magunk. Na persze egyesek kifejezetten örülnek annak, ha egyedül lehetnek." - Mary Alice

***

"Ez az élet rendje minden közösségben, emberek beköltöznek és embereke kiköltöznek. Bár igen kevesen csomagolnak és távoznak hajnali 2-kor." - Mary Alice

***

"Ez az utca, ahol éltem. És ezek az emberek, akikkel közös volt az életem. Megismertem őket, amikor beköltöztek, és láttam, amit magukkal hoztak. A jövőről szőtt gyönyörű álmaikat egy jobb életbe vetett csöndes reményüket. Nem csak önmaguk, de gyerekeik számára is. Ha tehetném, elárulnám mi vár rájuk még? Óva inteném őket, a rájuk leső szívfájdalomtól és árulástól? Nem. Onnan, ahol most állok elég rálátásom van az úra, hogy megérsem, hogy kell bejárni. A trökk az, hogy mindig haladni kell előre, lerázni a félelmet és megbánást, ami visszafog, és mikor úgyis oly hamar véget ér. Igen, lesznek nem vár kanyarok az úton, megrázó meglepetések, amikre nem számítunk, de végülis épp ez a léyneg, nem gondolják?" - Mary Alice

***

"Azért jók az esős napok, mert mindent újra megtisztítanak. Ami fontos egy oylan utcában, ahol minden ilyen szennyes. Midnen vihar egy kis reménnyel érekezik, hogy holnaptól minden más újra tisztább legyen, még a legaggodalmasabb dolog is eltűnik, akárcsak a kétség az Ő ártatlanságában, vag ya hibáinak a következménye, akárcsak sebhelyeket, amiket az árulása okozott, vagy a csókja emlékét. Ezért várjuk a vihart, amelytől azt reméljük, hogy egy jobb reményt ad. Legbelül a szívünkben tudjuk, hogy vannak olyan hibák, amelyek annyira kitörölhetetlenek, hogy semmi sem mossa előket." - Mary Alice

***

Kép

"A menyasszonyok érzékeny teremtések, s ezt senki sem tudja jobban, mint a nyoszolyólányok, akik alkudoznak vele. A legfontosabb terület, ahol a nyoszolyólányoknak a legtapintatosabbaknak kell lenni, az a ruha, amit hordanikuk kell. Igen, a nyoszolyólányok a menyasszony sok döntését megkérdőjelezhetik, de a vőlegény kiválasztása nem tartozik ezek közé. A tökéletes pár, ugye már mindannyian találkoztunk velük, igaz? Az a férfi és nő, akik oylan őszintén szeretik egymást, róluk azt gondoljuk, hogy a boldogság útján vannak. De ezen az úton seok terelőút is van, és akkor a legtöbb pár is könnyen a szakadék szélén találhatja magát. Találkoztál már a tökéletes párral, akiknek a leke összetartozik, akik szerelme soha nem hal meg? A két szerelmest, akiknek a kapcsolata soem volt fenyegetve az elmúlástól? A férjet és a feleséget, akik tökéletesen megbíznak egymásban? Ha még nem találkoztál velük, had mutassam be neked. Ők egy torta tetején állnak. Hgy mi a titkuk? Kezdetnek, soha nem néznek egymásra." - Mary Alice

***

"Igen, mi mindannyian viszünk magunkkal valamit. Természetesen, az jó, ha valaki utazik velünk, aki könnyíthet a terheken. Sokszor azonban könnyebb eldobni azt, amit viszünk, hogy gyorsabban hazatérhessünk... Feltébe persze, hogy lesz ott valaki, aki majd örül nekünk. Miért ragaszkodunk annyira egy poggyászhoz, akkor is ha reménytelennek tűnik, hogy tovább utazzunk? Mert mindannyian tudjuk, hogy lehet egy esély, amit nem szalaszthatunk el." - Mary Alice

***

"Mindannyiunknak van  arra, hogy átírjuk a történelmet. Néha szükségünk van arra, hogy alibit gyártsunk, néha pedig bántani akarunk valakit, aki minket bántott, néha pedig vannak olyan idők, amikor meg akarjuk kímélni magunkat valami kellemetlenségtől, természetesen vannak olyanok, akik úgy érzik azért írják át a történelmet, mert ez a hazugság egy másik formája, de mi is igazából a történelem? A megtervezett hazugságok megváltoztathatják?" - Mary Alice

***

"A szabotázs művészete. Naponta gyakorolják a kertvárosban. Néha sütemény formáját ölti fel, amit egy diétázó barátnak kínálnak. Máskor egy kábelvágás, mikor a férj barájta átjön megnézni a nagy meccset. és ott vannak a névtelen telefonok a Városi Foldhivatalba. Igen, a kertvárosban mindenki, akivel találkozol, potenciális szabotőr... teljeséggel mindenki. Mindenki képes rá, de egyesek sokkal könyörtelenebbül kivitelezik, mint mások. Mint azok, akik a bosszút vágyják, vagy azok, akik a szerelmet éhezik, vagy azok, akik elszántak, hogy hidakat gyújtsanak fel. És ott vannak azok, akik egyszerűen csak akarnak valamit, ami másé." - Mary Alice

***

"Azt mondják a gyónás jó a léleknek, de néhány gyónás csak dicsekvés álruhában. Van egy hely a templomokban, ahol a bűnösök a bűneiket gyónják meg. És mikor végeztek felmentést várnak el. De az igazság az, hogy nem minden vallomás ér efféle megbocsájtást. A rejtett indítékot felfedők legtöbbje megérdemli a kárhoztatást, amit kap. A bosszú szándékát feltárók legtöbbje rászolgál a büntetésre, ami következik. Csak az igaz bűnbánóknak van joga második esélyt várni. Ezért is jobb kétszer meggondolni, ha vallomást teszel. Különöen, ha nem tudod mi az, amit bevallasz." - Mary Alice

***

"Minden házi asszony tudja, hogy a tervek változnak." - Mary Alice

***

Kép

"Nem tudjuk megelőzni azt, amit nem tudunk előre. " - Mary Alice

***

"Minden cserkész egész biztos volt abban, hogy ő nyeri meg a díjat. Ez a fiatalság szépsége. A kislányok hisznek benne, hogy bármi megtörténhet és az addig így van, míg fel nem nőnek, és el nem válnak." - Mary Alice

***

"Ha két ember összetartozik, akkor senki nem tehet ellene semmit." - Edie

***

"A kapcsolatnak semmi közük a józan ítélőképességhez. Nem számít, milyen okos vagy. Így is bajod eshet." - Susan

***

"Sok dolog van, amit szeretnénk, ha elmondhatnánk a fiatalabbaknak. Szeretnénk meggyőzni őket, hogy ne nőjenek fel ilyen gyorsan, de nem hallgatnak ránk. Szeretnénk megmondani nekik, hogy aszépség múlandó, de ők nem hiszik el. Figyelmeztetjük őket, hogy a tetteiknek következményei vannak, de szembeszállnak velünk. Sajnos, a fiatalság nem érti, hogy a világ veszélyes hely. ezért nekünk mindent meg kell tenni, hogy megvédjük őket. Bármitől." - Mary Alice

***

"Tudjuk, hogy a veszélyes emberek köztünk vannak. Amit azonban nem tudhatunk biztosan, az az, hogy kik ők, vagy hogy hol rejtőznek. Így az egyetlen mód, ahogyan bármely idegenhez közeledhetünk az az ésszerű kételkedés. De miután a kételkedés véget ér az ember már nem gondolkozik ésszerűen. A veszélyes emberek köztünk vannak, és soha nem tudhatjuk biztosra, hogy kik ők vagy hogy miféle titkokat rejtegetnek, de miután a legrosszabb gyanúnk beigazolódik, a tettek mezejére léphetünk. Miután feltárjuk gondolkozásukat, lépéseket tehetünk, hogy megvédjük magunkat és akiket szeretünk." - Mary Alice

***

"Az ünnepek csak akkor kezdődnek el igazán, ha felkerülnek az ünnepi dekorációk. Valakinek ez a színes lámpák felszerelését jelentette. Másoknak az adventi koszorú elhelyezését. És voltak olyanok, akik buzgón helyezik el a betlehemi jászolt. De a romantikus kisebbségnek minden a fagyöngyről szólt. Van, amivel az emberek nem várhatnak karácsonyig egy kis dolgot tenni a család újraegyesítésével. Vagy félrevonulni egy pohár tojáslikőrrel vagy egy váratlan csók a fagyöngy alatt, vagy ajándékot kapni valaki különlegestől. Nem, az emberek keresik a karácsonyt, mert tudják itt az ideje a csodáknak." - Mary Alice

***

"Vannak a napoknak egy olyan szakasza, amire minden házi asszony vár. Ez pontosan a házimunka befejezése után, és a gyerekek iskolából való hazaérkezése előtt van. Ekkor van az ideje annak, hogy a jó barátok összegyűljenek, megigyanak egy csésze kávét, és pletykáljanak azokról a barátaikról, akik nem tudtak aznap elmenni." - Mary Alice

***

"Egy átlagos háziasszony folyton aggódik a veszélyes emberek miatt, akiket az esti hírekben lát. Emiatt vásárol drága riasztót, hord gázsprét a táskájában és tart pisztolyt a fiókban. Így biztonságban és védve érezheti magát a mindennapokban. Egy átlagos őrizetes folyton azok miatt az emberek miatt aggódik, akikkel nap mint nap érintkezik. Ezért fogja a közönséges dolgokat és készít belőlük fegyvert. Ezt mindig kéznél tartva érezheti magát biztonságban és védve a mindennapokban. Mi a különbség egy háziasszony, és egy őrizetes között? Az őrizetes tudja, hogy az érzései nem tarthatnak soká. Igen, mindannyiunknak szüksége van védelemre azok ellen, akik bántanának. És néha azok ellen, akik megvédenek. Ez egy veszélyes világ, szóval mindannyian védelemre szorulunk. És akár az anyánk karjai között találunk rá, vagy egy fogkefe kihegyezett végében, a kedvesünk csókjában, vagy egy pisztoly csövében. Megtesszük, amit kell, hogy biztonságban érezzük magunkat. Mert tudjuk, hogy vannak a világon, akik bántani fognak." - Mary Alice

***

"Olyan gyorsan megtörténhet. Abban a pillanatban, amikor egy golyó eltalálja áldozata lábát. Addig, amíg elmondjuk egy feleségnek, hogy a férje nem lesz otthon vacsorára. Az első szempillantás alatt, amit az apa a fiára vet. Igen, amint tudjuk az élet megváltozhat egy szívdobbanás alatt. Igen, olyan gyorsan megtörténhet. Váratlanul barátságok alakulhatnak ki. Fontos karriereket dobhatunk sutba. Egy régi reménysugár csillanhat meg újra. Mégis hálásnak kell lennünk minden változásért, amit a sors szab ránk, mert nagyon hamar eljöhet az a nap, ami nem tartogat több változást." - Mary Alice

***

„A Nap első sugarai. Egy doromboló macska hangja. A friss kávé illata. Igen, sok dolog van, amire egy háziasszony szívesen ébred. De egy váratlan vendég az ágyában nem ilyen.” – Mary Alice

***

„Menjenek végig a kertváros akármelyik utcáján. Tudják mit fognak látni? Megkeseredett nőket. Így igaz. Egyik boldogtalan háziasszonyt a másik után, mindegyikük teljesen szánnivaló a maga sajátos módján. De nem róluk akarok beszélni. Hanem a férjeikről szeretnék mesélni, és hogy mi lesz egy pasassal, ha az életében lévő nő már nem is olyan különleges. A házas férfiak soha nem a maguk urai.” – Rex Van de Kamp

***

„Minden háziasszony ruhatárában van egy féltve őrzött ruhadarab, amitől nem tud megválni. Lehet az egy pom-pom lány ruha, ami a fiatalságát szimbolizálja. Vagy az utolsó bikini, amit a gyerek vállalás előtt hordott. Vagy egy drága nadrág, ami bárcsak visszajönne a divatba. Minden háziasszony ruhatárában vagy egy olyan ruhadarab, ami többet mesél a tulajdonosáról, mint amennyit ő szeretne. Lehet az egy póló, amit lebecsül, ám panasz nélkül felvesz. Vagy egy fehérnemű, amiről tudja, hogy nem az övé, ám mégsem beszél róla. Vagy egy ruha, amit valaha szeretett, ám már rá se tud nézni. Igen, sokat lehet megtudni a nőkről az alapján, hogy mit viselnek. Ám abból még többet megtudhatunk, hogy mit vesznek le, és hogy ki előtt teszik ezt.” – Mary Alice

***

„Oly könnyű észrevenni a magányos embereket. Ők azok, akik mesélnek a növényeiknek, és titkokat osztanak meg a háziállataikkal, és veszekednek a tévéjükkel. Ám a legmagányosabbak azok, akik az emberekhez beszélnek. Emberekhez, akik már nincsenek köztünk.” – Mary Alice

***

„Szenvedély. Egy olyan erős érzelem, melyre még azután is emlékszünk, hogy régen ködbe veszett. Egy olyan csábító ösztön, megy váratlan szeretők karjaiba taszíthat. Egy olyan elsöprő vágy, mely áttörheti azokat a falakat, melyeket a szívünk védelmére építettünk. Egy olyan erős kísértés, mely felszínre kerül, még akkor is ha annyira el szeretnénk fojtani. Igen, minden érzelem közül a szenvedély ad célt az életünknek és szolgáltat ürügyet bármilyen bűn elkövetésére. – Mary Alice

***

„A sötétség segít elrejteni a titkainkat. De minden szabály alól vannak kivételek.” – Mary Alice

***

„Erő. Egy olyan dolog, amire a legtöbben nem is gondolnak, amíg el nem veszítik. Lehet akár a sokaság feletti politikai hatalom. Vagy egy szerető befolyása egy valakin. Mindannyian szeretnénk valamilyen erőt az életünkben, még ha az csak a választ lehetősége is. Igen, választási lehetőségek nélkül teljesen tehetetlennek érezzük magunkat. Nagyon is olyan, mint egyedül lenni a sötétben.” – Mary Alice

***

„Pletyka. A legtöbb háziasszony számára ez csupán ártalmatlan kikapcsolódás, félig érdekes történetek cseréje a közös ismerősök félig érdekes életéből. De minden környéken eljön az az idő, amikor valami nagyon érdekes történik, és a pletyka nem kikapcsolódás többé, hanem rögeszme. Pletyka. Csak ártalmatlan kikapcsolódás. Gondtalan beszéd finom csúsztatásokkal. Rosszindulatú találgatás kevésbé finom tényekre alapozva. Hogyan védjük meg magunkat az ilyen alaptalan pletyka maró harapásától? A legjobb módszer, ha elmondjuk az igazat és kivárjuk, amíg valaki másról kezdenek pletykálni.” – Mary Alice

***

„Bárkivel megtörténhet. Egy idős hölgy gyanús lépéseket hall, amint sétál az utcán. Egy üzletember lát valamit megvillanni a kocsija ablakán. Egy bolt tulajdonos érez egy pengét, amint a hátának szegezik. És azon nyomban egy hétköznapi ember áldozattá válik. És az oly biztonságosnak tűnő világ hirtelen félelemmel telítődik. Igen, mialatt becsapjuk egy fagyasztó ajtaját, a hétköznapi emberek áldozattá válhatnak. És az oly biztonságosnak tűnő világ hirtelen félelemmel telítődik. Bárki válhat áldozattá, sérülhet mások által. Ám akár egy ravasz volt-feleség okozza, vagy valaki, akiért odaadnánk bármit. Eljön az idő, amikor össze kell szednünk magunkat és folytatni az utunkat. Ha nem megy, akkor imádkozhatunk, hogy valaki megmentsen.” – Mary Alice

***

„Akire sokat bíztak többet kívánnak tőle.” – Victor Long ~ Biblia

***

„Mi lenne velünk nélküled?” – Született feleségek

***

„A reggeli ébredés pillanatától, míg este álomra nem hajtjuk a fejünket, az életünk tele van kérdésekkel. Az egyszerűeket könnyű megválaszolni. Ám néhány kérdés olyan veszélyes, hogy nem lehet rá igazat válaszolni.  A legtöbb kérdés könnyen megválaszolható és elfelejthető. Ám néhányat nehezebben teszünk fel, mert annyira félünk a választól. ’ Láthatom felnőni a gyermekeimet?’ ’ Hiba, hogy hozzámegyek ehhez a férfihoz?’ ’Fog valaha igazán szeretni?’ És mi történik, ha feltesszük a nehéz kérdéseket és megkapjuk a remélt választ? Nos, itt kezdődik a boldogság.” – Mary Alice

***

Kép

„A házasság olyan, mint a bonbon. Nem tudhatod, mi van benne, amíg bele nem harapsz.” – Susan

***

„Tény, hogy a jövendőbeli arák, akik éjszaka egyeznek meg egy közös esküvőben gyakran gondolják meg magukat, amint eljön a hajnal.” – Mary Alice

***

„Arra való a házasság, hogy elbújhass valaki mögé.” – Susan

***

„Család. Nincs ennél fontosabb. Velük szeretnénk együtt nevetni a boldog időkben. És tőlük várunk vigaszt a nehezekben. Habár eljön az idő, amikor el kell hagyniuk minket, a szavaik még mindig a fejünkben visszhangoznak. És néha tehetetlenül oda kell rájuk figyelnünk. Ők jönnek el, amikor bajban vagyunk. Ők hajszolnak minket a siker felé. Ők segítenek megtartani a titkainkat. De mi van azokkal, akiknek nincs kire támaszkodni? Mi történik azokkal a szegény lelkekkel, akiknek nincsenek szeretteik, akik átsegítik őket a szükség idején? Nos… Legtöbbjük megtanulja leélni az életét egyedül. De páran sajnos egyszerűen feladják.” – Mary Alice

***

„Van az éjszakának egy bizonyos pontja, miután a gyerekek lefeküdtek és a férjek horkolni kezdtek, amikor a nők ébren fekszenek, és a barátaik elől elhallgatott titkaikon gondolkodnak. Lehet az egy rögtönzött esküvő, vagy egy nem rég megállapított tumor, vagy egy álterhesség. Csakis erre tudnak gondolni, amíg nem történik olyasmi, ami emlékezteti őket, hogy másoknak is vannak titkai. Van a reggelnek egy bizonyos pontja miután a gyerekek elmentek az iskolában és a férjek elindultak dolgozni, amikor a nők a barátaik elől elhallgatott titkaikon gondolkodnak, és azon hogy mennyire megdöbbennének az igazságtól. És, hogy erejük-teljében ennek megakadályozásán lesznek. De mi van azokkal a szerencsés nőkkel, akiknek nincs titkolni valójuk? Min gondolkoznak ők miden reggel? Ezek a nők a szomszédaikon gondolkodnak reggel, és az esetleges titkaikon.” – Mary Alice

***

„Itt sosem láthatunk kétségbeesést, vagy haragot. A megbánásnak legkisebb jele sincs. Az itt élők megtanulták, hogy hogyan rejtsék el titkaikat a szomszédok elől. Ezért a kertvárosokban nincs is megtévesztőbb dolog, mint egy mosoly. És senki nem tudja ezt jobban, mint az emberek, akik mögé bújnak. Néhányan udvariasan így figyelmeztetik az ellenségeiket. Néhányan vidám arcukkal tartják vissza könnyeiket. Míg mások ostobán grimaszolnak, hogy elrejtsék félelmüket. ÁM van az a bárgyú félmosoly, ami teljesen őszinte. Azok mosolyognak így, akik tudják, hogy a gondjaik hamarosan megszűnnek.” – Mary Alice

***

„Minden gyerek szeret játszani. Ám mielőtt bicikliznének, ugráló-köteleznének vagy frizbiznének a gyerekek tudják, hogy rá kell venni a barátaikat, hogy játszanak velük. Ugyanez, igaz a felnőttekre is. Igen, nem minden felnőtt szeret játszadozni, de akik mégis, azok a győzelemre utaznak. Minden gyerek szeret játszani, de a gyerekek felnőnek, és újabb játékokat találnak. Úgy tesznek, mintha jól lennének, hogy a családjuk ne aggódjon. Hazudnak a párjuknak arról, hogy hová mennek délután. Meséket találnak ki, hogy elrejtsék az igazságot. Igen, mindenki élvezi a játékot egészen addig a pillanatig, amíg valakinek baja nem esik.” – Mary Alice

***

„Sok dolog van, ami miatt nem szeretünk a városban élni. De a legjobban a kártevőket utáljuk. A sikátorban meglapuló patkányokat. A szemét körül rajzó legyeket. A környezetünket megszálló bogarakat. Ám mint ahogy a városnak, a kertvárosnak is megvannak a maga kártevői. Kártevők. Minden formában és méretben érkeznek, és változatos módon zavarják meg életünket. Eleinte ezek bosszantóak, és megteszünk mindent, hogy kikerüljük őket. De néha nem vesszük őket komolyan, akkor eléggé veszélyesen lehetnek. Egyeseknek a halál tűnik a könnyebb megoldásnak. De a gond a kártevőkkel az, hogy amit maguk után hagynak épp olyan veszélyes.” – Mary Alice

***

„A szerelem elmossa a határt jó és rossz között.” – Carlos

***

„Mindenkivel így van ez. Megpróbálunk, nem közel kerülni a mellettünk lakó emberekhez. Egyszerűbb udvariasan biccenteni, mint megkérdezni, hogy mi a gond. Biztonságosabb tovább menni, mint tudomást venni róla. Igaz, hogy néha megismerünk valaki, akivel közös a kerítés, és életre szóló barátságot kötünk. Ám legtöbbször távolságot tartunk, mert nem akarjuk, hogy a szomszédaink bármit is tudjanak rólunk, nemhogy túl sokat.” – Mary Alice

***

„Ne menekülj el, kérlek. De ha mégis, kérlek vigyél magaddal.” – Victor Gabinak

***

„Sok minden van, amitől félünk ezen a világon, de amitől félünk, annak semmi köze sincs a rémisztő maszkokhoz, műanyag pókokhoz, vagy élethű szörnyekhez. Nem, a fejünkben lévő gondolatok azok, amelyek megrémítenek minket legtöbbször. Mi van, ha megbánja a döntését? Mi van, ha tényleg boldogtalan? Mi van, ha elmúlt az esélyünk az örök szerelemre? Hogy győzzük le ezeket a rémisztő gondolatokat? Emlékeztetjük magunkat, hogy ami nem ök meg minket, az erősebbé tesz.” – Mary Alice

***

„Félrevezetés. Megtalálható minden otthonban. A szülők ezt használják, a kérdezősködő gyerekekkel szemben. A nő arra használják, hogy titkot tartsanak, nagyot és kicsit. Szeretőknek szüksége van rá, hogy leplezzék a kellemetlen baleseteket. Miért folyamodnak az emberek a félrevezetéshez? Mert egy kéznél lévő eszköz, ami segít nekünk megszerezni, azt amire szükségünk van.” – Mary Alice

***

„A múltra úgy gondolunk, mint tavalyi hó, ami elolvadt, és eltüntette fiatalkorunk hibáit, elvesztett szeretteinket. A függőségeket, amikbe beleestünk, a lehetőségeket, amiket elszalasztottunk. De előbb vagy tudóbb, az emlékeztetők visszahullnak az életünkbe a hibákról, amiket csináltunk és a bűnökről, amiket elkövettünk. Igen, múltunk hibái visszahullnak életünkbe és mikor ez bekövetkezik, meg kell fizetnünk értük.” – Mary Alice

***

„A múlt sosem tűnik el teljesen. A szellemek ott leselkednek a bokrokban, buzgón emlékeztetve döntéseinkre. De ha visszanézünk talán találunk egy régi barátot, tárt karokkal, vagy régi ellenséget, eltitkolt találkozókkal, vagy egy felnőtt fiút megbocsátó szívvel. Sajnos, néhányan nem akarnak visszanézni, és soha nem értik meg, hogy a múlt tagadásával csak bebiztosítjuk a megismétlődését.” – Mary Alice

***

„Gyönyörű napnak indult. A gyerekek játszottak volna a parkban. A férjek csinálták volna a házimunkát. A nők ápolták volna a virágaikat. De délután 2 óra 26 perckor, egy tornádó közeledett magával hozva a hihetetlen pusztulást. Senki se tudta megjósolni. Különösen a nap kezdete miatt. Gyönyörű napnak indult. De aztán jött a szél, és mindent megváltoztatott. És nem csak a házakat és a pázsitokat. Az emberek is megváltoztak. Míg a vihar tombolt, mindenki tanult valamit. A barátságról és a megbocsátásról, a megváltásról. És néhányan a legnehezebb leckét tanulták meg arról, hogy az élet mindig törékeny és nagyon gyakran igazságtalan.” – Mary Alice

Kép

***

„Mikor a tornádó elvonult, megkezdődött. Egy férfi odaadta kabátját egy rászoruló idegennek, egy nő megosztotta ételét azokkal, akik arra jártak. Egy tinédzser visszavitte a kutyáját aggódó gazdájának. Ilyen dolgok történnek egy szörnyű katasztrófa nyomán. Az emberek szívességeket tesznek, segítenek, amiben tudnak, miközben tudják ez nem elég.” – Mary Alice

***

„Egy héten egyszer történik meg óramű pontossággal. A hívők kilépnek a házukból a legszebb ruhájukban a családi bibliájukkal és a rózsafüzéreikkel és elindulnak a különböző templomaikba, miközben elhaladtak egy bizonyos nem-hívő mellett, akit sosem érdekeltek ezek a rituálék.” – Mary Alice

***

„Ne jöjj el sírva síromig,
Nem fekszem itt,
Nem alszom itt,
Ezer fúvó szélben lakom
Gyémánt vagyok fénylő havon.
Érő kalászon nyári napfény.
Szelíd esőcske őszi estén.
Síromnál sírva meg ne állj,
Nem vagyok ott, nincs is halál.” – Mrs. McClasky

***

„A tömjénezés addig jó illatú, amíg nem érzed, hogy feljön a reggelid.” – Orson

***

„A hite meggyőződés valamiben, amit nem lehet bebizonyítani. Ezért elhisszük az apánk szavait, az egyetlenét, akit ismertünk. Elhisszük a nő ígéreteit, akivel megosztjuk az ágyunkat. Megbízunk drága barátunk példájában, aki segített jobb emberré válnunk. Igen, mind hinni akarunk abban, akihez a legközelebb állunk, de ahol kétely van, a hitünk elhalványul és a félelem eluralkodik a helyén.” – Mary Alice

***

„Az ember épp annyira beteg, mint amennyire a titkai.” – Rehabilitáció Központ jelmondata

***

„Vakság. Egy csapás, ami megakadályozza az embereket abban, hogy lássák azt, ami pontosan előttük van. Minta feleségek, akik nem tudják leplezni a féltékenységet, amely felemészti a férjüket. A nők, akik képtelenek meglátni, hogy egy rivális ugyanakkor barát is lehet. A férfiak, akik hagyják a bűntudatot, ami mélyen bennük lakozik. Igen. A világ tele van olyanokkal, akik nem látnak. A legveszélyesebbek azok, akik vakok maradnak a saját szívükben lévő gonosszal szemben. Hogyan védjük meg magunkat az ilyen emberek ellen? Először ki kell nyitnunk a saját szemünket, hogy megtaláljuk őket mielőtt ők találnak meg minket.” – Mary Alice

***

„Néhanapján mindenki megszegi a szabályokat, és mikor ezt megteszik, mindig van kifogásuk. Mint a szomszédnak, akinek a szemetese már tele volt vagy szőkének, aki elfelejtett reggelizni vagy az alkalmazottnak, akinek előlegre volt szüksége. Ez igaz mindenkinek megvan az oka, miért ne tartsa be a szabályokat még azoknak is, akiket betartaniuk kellene. Az igazság az, hogy néhanapján mindenki megszegi a szabályokat egy percig sem gondolva arra, hogy elkaphatják. De ha elkapják őket olyankor csak megbocsátásért esedeznek. És legtöbbször el is nyerik. De néhány tett annyira gonosz, hogy csak az elutasítást érdemli. Hogy kerülhetik el az emberek ezt a végzetet? Nos.. a trükk tudni, hogy mely szabályok szeghetők meg és mely szabályok nem.” – Mary Alice

***

„Minden házasságban ezt történik. A párok felhalmozzák a csecsebecséket, amiktől otthon lesz a házból. De amikor az otthon megtörik, el kell osztani ezeket a dolgokat. A legméltóságteljesebben úgy lehet ezt, hogy mindkét házastárs azt tartja meg, ami a számára a legfontosabb. Bármilyen különválásban úgy igazságos, hogy mindkét házastárs azt tartja meg, ami a számára a legfontosabb.” – Mary Alice

***

„A kertvárosokat elárasztja egy bizonyos oktondiság. Ismeritek a fajtáját: A férfit, aki vadidegeneknek nyitja ki az ajtót. A nőt, aki sosem használja a reteszt. Sosem ötlik fel bennük azzal, hogy beengednek valakit az otthonukba, beengedik őket az életükbe is. Az „üdvözlünk” szó mindig magával hordoz egy bizonyos kockázatot. Végülis, ha beengedsz valakit az otthonodba, beengeded őt az életedbe. És sosem tudjuk, milyen szörnyű titkot hordoznak magukkal. Nem látjuk előre a fájdalmat, amit a szeretteinknek okozhatnak. Nem érezzük előre meg a pletykát, amit a jelenlétük okoz. Igen. Nagyon óvatosnak kell lennünk azzal, hogy kit invitálunk be az életünkbe, mert néhányan nem fognak kisétálni.” – Mary Alice

***

„A május minden utolsó vasárnapján megtörténik. A gyerekek ízléses csokrokat vesznek, érzelmes lapot írnak és ékszereket készítenek, mindannyian azzal a céllal hogy megajándékozzák azt a nőt, akit úgy ismerünk csak anya. Megünnepeljük a nőt, aki életet adott nekünk és még oly sok mindent. Azt a nőt, aki bármi áron megvéd minket, akinek van bátorsága felvenni a harcot azokkal, akik bánthatnak, aki a mi boldogságunkat a sajátja elé helyezi. De leginkább az anyai szeretetet ünnepeljük, ami változatlan, örök már a kezdetektől fogva.” – Mary Alice

***

„Lynette – ez a franciák szaba a „csinos nőre”.
Katherine – az ókori görög szóalkotás szerint a „tisztaság”.
Gabrielle – héber szó, jelentése: „Isten ad nekem erőt.”.
Bree – ír név, amely „hatalmat” jelent.
Valóban. Minden névnek megvan a maga egyedi jelentése. Ezért is nehéz a szülőknek választani egyet annak, aki a mindent jelenti számára. Mi rejlik a névben? A címke, amiket az emberekre ragasztunk. Vajon mindent elmond, amit tudnunk kell? Ha azt mondjuk ő még csak egy gyerek az azt is jelenti, hogy teljesen ártatlan? Ha drogdílernek nevezzük, az bizonyítja azt, hogy tényleg gonosz? Ha valaki prédikátor, mindig be is tartja, amit tanít? Egy féri, akit gazembernek titulálnak, nem viselkedhet hősként? Az igazság az, hogy egy név nem árul el semmit valakiről. Sokkal többet mond arról, hogy mire képes.” – Mary Alice

***

„Végül mindannyiunkkal megtörténik. Eljön a pillanat, amikor eltöprengünk rajta, hogy szaladt el így az idő? A gyerek, akit ringattam, hogy nőtt fel ilyen hamar? Az élet, amiről álmodtam, hogy változott sosem várt karrierré? És a nő, akit a tükörben láttam nap, mint nap hogy vált felismerhetetlenné? Olyan hirtelen repül el. Egy pillantás és az életünk örökre eltűnik. És csak azt kérdezhetjük magunktól, hogy hagyhatott el? Mikor halványult el a szépségem? Miért változott meg a barátom? A lehető legjobb anya voltam? Persze van pár ember, aki jól tudja, milyen hamar megy az idő. Talán ezért olyan elszántak, hogy megszerezzék, amit akarnak, mielőtt túl késő lenne.” – Mary Alice

***

„Ha létezik valami, amit a kertvárosban mindenki értékel az a jó szomszéd. Tudjátok, aki segít a zacskót bevinni, ha vásároltunk, vagy áthozza a félrement levelet, vagy lenyírja a füvet. Igen, mindenki értékel egy jó szomszédot. Tudjátok, aki segít a zacskót bevinni, ha vásároltuk, de nem kérdezi, „Miért olyan mogorva a fiad?”. Aki áthozza a félrement levelet, de nem említi, hogy a feleséged elégedetlennek tűnik. Aki lenyírj a füvet, de nem jegyzi meg, hogy a férjed barátságtalan. De ha nem vagy biztos benne, hogy a szomszéd férfi olyan kedves, mint amilyennek látszik, tégy meg mindent, hogy jobban megismerd!” – Mary Alice

***

„Felidézni a múltat fortélyos dolog. Míg egyes emlékek egy boldogabb időszak ajándékai, mások végzetesek lehetnek.” – Mary Alice

***

„Bármelyik gyerek a megmondhatója, hogy ahol játszóteret találsz, ott fogsz olyan gyereket is, aki verekszik. Fiatal zsarnokokat, akik fájdalmat, félelmet és erőszakot jelentenek. Mit tehenek a gyerekek ilyen kínzások ellen? Van egy nyilvánvaló lehetőség, de nem minden gyerek fut rögtön haza anyához. Piszkálódók. Bármelyik felnőtt a megmondhatója, hogy nem csak a játszótéren találod meg őket. Bárhova nézel közömbös embereket találsz, vagy akik nincsenek tisztában az általuk okozott fájdalommal. Lehet, hogy egy szomszéd, aki visszaél a barátja gyanújával, vagy egy lány, aki az anyját bünteti döntései miatt. Vagy egy feleség, aki igazságot szolgáltat a férfinak, akitől az autóját vette. Igen piszkálódók mindenhol vannak. És a legrosszabbak azok, akik kihasználnak anélkül, hogy te rájönnél, mit tettek.” – Mary Alice

***

„Ha közelebbről megnézed a barátaid arcát, te is meglátod a mosolyuk mögött látni fogod, azt a bizonyos zöld szemű szörnyet, és rájössz milyen irigyek a takaros otthonodra, az ínycsiklandozó receptjeidre és az ízléses dolgaidra. De soka kell kutatnod, hogy meglásd a féltékenységet, mert a jó barát mindig sokat dolgozik rajta, hogy elrejtse. Ha közelebbről megnézed a körülötted élők arcát, megpillanthatod azt a bizonyos zöld szemű szörnyet. És rájössz, hogy irigylik a karriered, a szerelmi életed, az időt, amit az ő gyerekükkel töltesz. Hogyan kezeld ezt a féltékenységet? Sok módja létezik. De a legjobb, ha egyszerűen megosztod, amid van.” – Mary Alice

***

Az este tele volt meglepetésekkel. Néhányan megtudták férjük jövőbeni terveit, mások megtudták az igazságot feleségül múltjáról. Voltak, akiket megérintett férjük titkos vágya, másokat bántott kedvesük gyors távozása. De egy lakosnak, az este úgy zajlott, ahogy tervezte és most igazi céljára fordítja figyelmét. Nem sok idő most már és megsemmisíti a férfit, aki tönkretette az életét, de tudta, hogy óvatosan kell lépnie. Elvégre meglepetésnek szánja.” – Mary Alice

***

„Veszélyes nők élnek a mai világban, agyafúrt ragadozók, arra várva, hogy lecsapjanak. Felismerhetjük őket a rúzsukról, a cipőjükről és a parfümjükről. De a legkönnyebben úgy ismerhetjük fel a veszélyes nőket, ha látjuk őket egy másik nő férjével. Néhányuk szerető, akik nem látják tetteik következményét. Néhányuk felbőszült feleség, akiket elárult egy szerettük. Mások ragadozók, agyafúrtan csapdákat állítanak, hogy elérjék, amit akarnak. Ha olyan szerencsétlenek vagyunk, hogy összeakadunk egy ilyen veszélyes teremtménnyel, a legbiztosabb, amit tehetünk az ellenkező irányba futás.” – Mary Alice

Kép

***

„Vágy. Egy érzelem, mely tévútra visz bennünket, így olyan dolgokat vásárolunk, melyekre nem telik, olyan desszerteket kóstolunk, melyekre nincs is szükségünk és olyan viszonyokat folytatunk, melyekre nyilvánvalóan nem vagyunk felkészülve. Vágy. Egy érzelem, mely tévútra visz bennünket, hogy szeretetre éhes embereket ostoba döntésekre vegyünk rá. Családra vágyók lesznek dühösek miattunk. A magányosok vakmerővé válnak. És mikor szívünk vágyából megszállottság lesz csak abban reménykedhetünk, hogy majd jön egy jó barát, hogy megállítson.” – Mary Alice

***

„Ha végig sétálsz a kórházban sokféle emberrel találkozhatsz, akik mindent megtesznek, hgoy meggyógyuljanak. Lehet akár egy férj, aki sebeit nyalogatja egy házastársi vita után. Vagy két szülő, aki erőt gyűjt a kételkedés után. Lehet egy feleség, akinek alacsony önbecsülése erősödött meg. Vagy két szerető, akiknek az őszinteség a legjobb orvosság. Sajnos, olyanokat is találsz, akiket olyan kór súlyt, amiből nem tudnak felgyógyulni.” – Mary Alice

***

„Szörnyű dolog sötétségben élni. Képtelenség látni, ami másoknak természetes. De néhány szerencséssel megesik, hogy egy fénysugár áttöri a sötétséget, szebb napok reményét hozva magával.  De ha szerencsések vagyunk, a sötétség megszűnik és végre láthatjuk a titkos áldozatokat, amiket feleségünk hozott. Anyánk meglepő fejlődését vagy saját tetteink nem várt következményeit. De vannak, akik jobban szeretik a sötétséget, mert ők csak azt látják, amit szeretnének.” – Mary Alice

Kép

***

„Minden család történetében megvannak a fontos események, örömteli születések, tragikus halálozások, fenséges házasságok. De az esemény, amitől minden család retteg, amikor végre találkoznak a rokonsággal. A pillanat, amikor eldöntöd, hogy utálni fogod őket, egy egészen más dolog.” – Mary Alice

***

„Mindenki számára vagy egy bájos otthon a kertvárosban. És egy ingatlanügynök ég a vágytól, hogy megadja, amire vágysz. Legyen az akár meleg és meghitt, vagy méltóságteljes és elegáns vagy talán valami megfizethető verandával. Legyen bármilyen is az ízlésed, mindenkinek kell egy bájos otthon a kertvárosban. Leginkább azért, hogy a szomszédok ne sejtsék, milyen dolgok folynak odabent. Mindenkinek szüksége van egy bájos otthonra a kertvárosban, a szomszédok jobbára sosem gyanítják, hogy mi folyik belül. A frissen festett falak mögött találsz bűntudattól összetört szülőket, harcolni próbáló feleségeket, szerelmeseket, akiknek hazudtak. Igen. Mindenkinek szüksége van egy védő otthonra a kertvárosban. Ha nincs más ok, mint a békés otthon térj haza.” – Mary Alice

***

„Élvezem a csillagos eget, amíg az életem darabokra hullik.” – Dave Williams

***

„A legtöbb pasi azt mondja, hogy csak egyszer lesznek igazán szerelmesek. És még ha nem is működik életük hátralévő részét úgy töltik, hogy az jár a fejükben, akit elveszítettek.” – Dave

***

„Az emberek nem beszélnek a pénzről a kertvárosban. Leginkább azért, mert nem is kell. Akiknek van, tudomásukra hozzák a vadonatúj ruháikkal, a drága berendezéseikkel és a gondozott pázsitjukkal. Akiknek nincs, tudatják velünk a lecserélésre szoruló kerti sütőikkel, a festésre szoruló falaikkal és a klasszikus autóikkal, amiket el kell adniuk. Igen, az emberek nem beszélnek a pénzről a kertvárosban. Mert, amikor mégis, a többi ember felmérgesedik.” – Mary Alice

***

Kép

„Sok mindent tudsz csinálni a pénzzel egy kertvárosban. Kifizethetsz egy estét a városban. Megfizetheted vele a magániskolát. Megveheted a vonzalom jelképét. De az egyetlen dolog, amit sosem csinálhatsz a pénzzel, hogy fegyverként használod, mert valaki mindig megsérül.” – Mary Alice

***

„Nem nehéz észrevenni a házon kívül dolgozó anyákat. Ők azok, akik kapkodva öltözködnek fel, akik autójuk felé sietve fejezik be a reggelijüket, és akik vezetés közben sminkelnek. De a legjobb módja annak, hogy kiszúrj egy házon kívül dolgozó anyukát: Keress egy gyereket, aki a lehető legrosszabbkor betegszik meg. Igen, nem nehéz észrevenni a házon kívül dolgozó anyákat. Ők azok, akik minden reggel bűntudattal lépnek ki a házból.” – Mary Alice

***

„Napnyugta után rögtön elkezdődik. Az irodában töltött hosszú nap után, kimerült emberek érkeznek haza. Néhányukat hűséges állat várja. Néhányukat száraz martini fogad. Másokat vacsorával várnak. És vannak, akik úgy térnek haza a hosszú nap után, hogy felfedeznek kellemetlen meglepetéseket.” – Mary Alice

***

„Napfelkelte után kezdődik. Esti alvásuk után az emberek munkába indulnak. Azért teszik, hogy jobb életet biztosítsanak a családjuknak. Hogy szép dolgokat vásárolhassanak és hogy legyen miért felkelniük reggelente. És amikor kimerítő munka véget ér, az emberek újra hazatérnek. És néhányuk elkezdi számolni a napokat a következő vakációig.” – Mary Alice

***

„Ne kápráztassanak el a jó modorú emberek. Ők azok, akik barátságosan integetnek annak ellenére, hogy loptak tőled. Ők azok, akik kedvesen üdvözölnek, miközben a titkaidra próbálnak fényt deríteni. Ők azok, akik kávéval kínálnak, miközben feljelentenek a rendőrségen. És ne sértődj meg túlságosan arra, aki nyíltan goromba, mert talán jó szándék vezérli.” – Mary Alice

***

„Bármelyik város bármelyik járdáján megtalálhatod őket. Embereket célokkal: A nőt, aki felhív egy régi barátot, mert pénzt akar kölcsönkérni. A férfit, aki ebédelni viszi a főnökét, mert a legtágasabb irodát akarja. A lányt, aki nagybátyjára vigyáz, mert részt akar az örökségből. Igen, szinte bárhol megtalálhatod ezeket az embereket. Mindent megtesznek, hogy céljaik rejtve maradjanak. Szinte bárhol megtalálhatod őket barátságos embereket titkos célokkal. A nőt, aki a szomszédját használja, hogy munkához jusson. A feleséget, aki befolyását használja, hogy szerezzen egy kémet. A férjet, aki vonzerejét használja, hogy lopjon a barátaitól. Az biztos, hogy a legbarátságosabb embereknek olyan céljuk van, amire nem derül fény csak, amikor már késő lesz.” – Mary Alice

***

„Az élet tele van undok áramütésekkel. Kellemetlen meglepetések, amik megrázzák testünket, arra késztetve szívünket, hogy kihagyjanak egy ütemet. És ezek az áramütések mindig akkor történnek, amikor a legkevésbé számítunk rájuk. És, ha a testünket áramütés érte, felmerül a kérdés, hogy túléljük-e?” – Mary Alice

***

„Végső nyughelyem a Lila-akácköz lett. A hamvaim szétszóródtak a füvön, ahol egykor jártam. Fák alatt, amik egykor árnyékot nyújtottak. Rózsák tetején, amiket egykor csodáltam. És kerítések között, amik felett egykor pletykáltam. És miután a barátaim befejezték a búcsúzást, a szél felkapta és levegőbe repítette, ami maradt belőlem. Ahogy lenéztem a világra, elkezdtem megválni tőle. Megváltam a fehér kerítésektől, a parkoló autóktól, kávés csészéktől és porszívóktól. Megváltam minden dologtól, amik olyan átlagosnak tűntek, de ha egyberakod őket, egy életet kapsz. Egy életet, ami tényleg nem akármilyen volt. Mondok valamit, nem is nehéz meghalni, ha tudod, hogy éltél. És én éltem. Mennyire éltem.” – Edie Britt

***

„Tény, hogy mindenki csinálja. Néha egy megfordított ülőbetét segítségével. Néha egy nagy cserepes növény segítségével. Máskor az ing felső gombját használva. Igen, mindenkinek van, amit el akar rejteni a kíváncsiskodó szem elől. De néhányak jobbak a rejtegetésben, mint mások. Mindenki megpróbálja elrejteni azt, amit nem akar megosztani másokkal. A nők elrejtik elkötelezettség iránti vágyukat. A férfiak elrejtik növekvő bizonytalanságukat. Feleségek rejtik el erős megvetésüket. Hogy tudják az átalagos emberek elrejteni igaz érzelmeiket ilyen sikeresen? Csak egy baráti gesztus kell hozzá és egy terv.” – Mary Alice

***

Kép

„A vesztegetés napfelkeltekor kezdődik. Egy idős hölgy nagylelkű borravalót ígér az újságos fiúnak, ha a tornácra dobja az újságot. Egy feleség kedvenc vacsoráját ígéri férjének, ha az rózsákkal tér haza. Egy férfi megígéri szomszédjának, hogy arrébb viszi a szemetesét, ha az végre lenyírja a füvet. Igen, mindenki tudja, hogyan kell vesztegetni. A vesztegetés napfelkeltekor kezdődik és nem ér véget addig, ameddig valaki meg nem kapja, amit akar. A vesztegetés napnyugtára befejeződik. Egy lány beleegyezik, hogy korán lefekszik, ha az anyja megengedi, hogy a régi ruháiba bújjon. Egy nő beleegyezik, hogy a vőlegénye nála töltse az éjszakát, ha a kanapén alszik. Egy férfi közel engedi magához a szerelmét, ameddig nem beszélnek a jövőről. Igen, mindenki tudja, hogyan kell vesztegetni. De néhányan többet kapnak annál, mint amiben megállapodtak.” – Mary Alice

***

„Az ügyvéd napnyugta után jött el. Megbizonyosodott róla, hogy senki sem figyeli, aztán a bejárathoz sietett, ahol az ügyfele már várta. Ahogy a férfi italát töltötte, az ügyfél azon tűnődött, hogy ügyvédje hogy tervezi elrejteni a vagyonát a férje elől. Az ügyvéd javasolt némi kreatív könyvelést. Az ügyfél egyetértett. Az ügyvéd titkos bankszámlát javasolt. Az ügyfél egyetértett. Az ügyvéd egy újabb készlet könyvet javasolt. Az ügyfél egyetértett. Aztán az ügyvéd mélyen az ügyfél szemébe nézett és még egy végső javaslatot tett, ami az ügyfelet teljesen váratlanul érte. Majd az ügyfél tett egy egyéni javaslatot és az ügyvéd egyetértett.” – Mary Alice (Bree és Carl jelenete)

***

„A ráncaid a házasságunk és az együtt töltött életünk térképe.” – Lynette

***

„Álarcok. Bármelyik otthonban találkozhatsz velük. Némelyiket arra használják, hogy egy évben egyszer ráijesszenek a szomszédokra. Némelyikre a házimunkánál van szükség. Némelyiket minden csütörtökön hordani kell. És van olyan álarc, amit valaki mindennap visel. Egy barátságos mosoly, ami a leggonoszabb szándékok elrejtésére szolgál. Mindenki valamilyen álarcot visel. Ezért jól meg kell nézned, hogy meglásd az igazságot a hazugság mögött. A rejtett aggodalmat az öregedés miatt. A rejtett félelmet az anyagi csődtől. A rejtett szerelmet, ami továbbra is megmaradt. És vannak, akik hagyják, hogy lehulljon az álarc. Ha a szemükbe nézel, meglátod hogy kicsodák valójában, és hogy mire képesek.” – Mary Alice

***

 

Kép

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

lanacorvine933@indamail.hu

(LanaCorvine, 2011.11.12 19:14)

*Nagyon szép idézetek! Teljes igazság bennük van!!! :)