Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A gondtalanok

2008.09.21

Messzire fúj a szél levelet s embert egyaránt. Az új helyről néz vissza életére, melynek problémái az új emberek problémáihoz képest satnya kis szappanopera jeleneteknek tűnnek. Egy csillagos éjjelen mindenki kitálal, talán a naplemente indította be az interaktív lelkisegély szolgálatot, talán nem, de tény, hogy megeredt mindenki nyelve. Folyt belőlük a szó, beléjük a bor. Mézédes és melengető, erre van szükség, miközben a hűvös szellő borzalja a szőrszálakat karodon. Fiatalok egy kis körben hülyülnek és borozgatnak, ennek nem lesz jó vége. Gondolná egy külső szemlélő, de ő nem hallja miről folyik a csendes eszmecsere. Nem ujjonganak a focimeccs eredményén, nem a szexről a szerelemről vagy bármi más általános témáról beszélnek, mint amiről kellene az ilyen korúaknak. "A gondtalanoknak."
- Vettem egy új cipőt.
- Komolyan? Mennyiért? Tök jól néz ki, ez tuti Gucci!! - kellene hallanunk a következő magasröptű beszélgetést, de nem. Egy árva szó se esik Gucci-ról, vagy bármilyen más márkáról. Egy szó viszont annál gyakrabban elhagyja a hamvas ajkakat: meghalt.
- Most kaptam a hírt, hogy a legjobb barátom anyja agyvérzést kapott. Lebénult a jobb oldala. Basszus.. ő talált rá, és sírt a telefonba. Még sose hallottam ilyennek. Kettőnk közül ő volt az erősebb, és most tessék.. sír.
- Az én apám epilepsziás, egyik rohamakor én találtam rá, azt se tudtam mit kell vele tennem, vagy hogy kit hívjak. Egyszerűen annyit hallottam: Hagy.. hagy... Azt akarta hagyjam békén.
Nagyobb része a tömegnek elvonul, csak ketten maradnak.
- Egyszer az én apámnak is rohama volt. Elájult és habzott a szája, bár makkegészséges volt. Nem hívtam senkit mikor megtaláltam, csak néztem...
- Mérgezés?
- Aha.. alkohol. - rövid csend, amit újra megtörnek- Tudom rossz ember vagyok, de akkor azt kívántam bárcsak meghalna.
- Dehogy vagy te rossz ember... csak simán ember.
De, hogy kívánhatja egy ember a saját rokona, sőt apja halálát. Milyen mélyre süllyedhetünk, meddig fajulhat a gyűlölet? Ember, egy kérdést tegyél fel magadban: Mit tettél?

Kép


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.