Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A nyugi párna

2010.07.30
Minden este. Minden este kinézek az ablakon és ő sosincs ott. Nincs ott, mert nem akar ott lenni.  Nem úgy, mint én. Én ott állnék az ablaka előtt minden este, ha tehetném. Hogyha egyszer kinéz tudja, hogy én ott vagyok és vigyázok rá. Vagy minden este kirakom gyertyákból azt, amit nem lehet kimondani. Mintha az bármin is változtatna. Miért olyan felé fordulok, aki nem akarja látni az arcomat? Odaadom a szívemet, lelkemet, eszemet és testemet, aztán nem mindet kapom vissza. Szagolgatom a párnát, amit érintett, magamhoz szorítom, mintha itt lenne és vígasztalna. Mintha azt mondaná csak rossz álom volt az egész, csak rossz álom volt kedvesem. Most már ne sírj tovább, mert  itt vagyok. Itt vagyok neked. Ámor nyila görbüljön és Afrodité könnye hulljon, mert isten bizony gyülölöm őket. Gyűlölöm és imádom egyazon percben. Megihlet, elveszi az eszem, felgyorsítja a szívem és megnyugtat. Olyat teszek, amit nem néz jó szemmel senkisem. Én mégis megteszem, mert úgy fáj és olyan jó egyszerre. Sóvárgón nézek ki az ablakon, hátha egyszer a tündérmese tovább tart egy napnál. De rájöttem nem tarthat, mert ő felnéz és azt mondja a sajnálja és jobb lesz nekem nélküle. De nem lesz jobb. Minden nappal egy kicsit volt jobb, mert láttam őt. Csak egy kicsit, de jobb volt. ha nem láthatnám, nem lenne jobb, mert olyan lenne, mintha nem létezne az aki után sóvárgok. De ő létezik. Létezik minden tapintása, minden tekintete, melytől felcsillan a szemem reménykedve. Aztán elhúzom a szemem, hogy te buta lány ne reménykedj, mert a helyzet nem változik. De miért is akarod, hogy változzon? Miért lenne az jobb, ha újra hazudna. Jobb így, hogy őszinte. Őszintén vágyakozva néz, zavorodottan az érzelmektől. Ő sem tudja mi van. Átkozzuk Ámort és rimánkodunk hozzá, tegye meg újra velünk a kínzó érzést. Mert nélküle nem ér semmit az egész. Az éjszaka sötétjébe mélyet szívok és elnyelem könnyem. Alkohol tompítja fájdalmam s csitítja szívem, hogy újra láthassam és lehessen egy kicsit jobb holnap. Holnap, amikor te ugyanúgy nézel rám, s nekem ennyi is elég. Elég, hogy ott vagy a nyugi párna helyett, és ő nyugtat meg.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

"Tinilányság"

(Szelax, 2010.12.20 19:37)

Régen fiatalítottak ennyire.. Tini! Azért jó lenne, ha a tinik nem alkoholmámorba fojtanák egy igen cifra élet keserűségeit. A novella lényege, nem a regényszerű hosszúság, s nem is az, hogy milyen cifrán van megfogalmazva. A novella csak egy szösszenet. Ez egy szösszenet. Nincsenek benne nevek, sem dátumok, tehát nem napló bejegyzés. Ez csak egy novella. Ez utóbbit hangsúlyoznám, ez csak EGY. Egy után meg elég érdekesen értékelni egy ismeretlen szerzőt. Szerintem egy jó írást sosem kilóra mérünk. Szerintem található még ezen az oldalon kb. 50-60 írás, hátha van még azért nem ilyen kis rövid is! Szerintem...

lenasinko@yahoo.com

(Lena, 2010.09.27 15:21)

Maga a stilus jo, de viszont az egesz nagyon ... ne haragudj meg, de gyenge... Foleg ha novellanak nevezed. Mondjuk, mint naplo elmegy... de nem tobb! Egy tini naploja! :) Probalj meg azert hosszabb hangvetelu muvekket irni.