Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ha létezne a gondolatolvasás (17.)

2008.09.27

Akkor az egyrészt vicces lenne, hiszen egy képregényfigura tulajdonságát birtokolni elég mulatságos. Majd ha tovább gondolkozunk, arra is rá kell jönnünk, hogy nem fenékig tejfel, hiszen hallani több millió ember gondolatát nem lehet könnyű. A képesség tulajdonosának meg kell tanulnia azt kontrollálni, sőt türtőztetni magát, hogy ne használja nem túl erkölcsös dolgokra. Akiknek természetfeletti képességei vannak, mindig akad egy feladata is, ami általában a világ és a jók védelme. Hát nem egyszerű. A képregényhősök életét is megnehezíti mindez, romba dönti a szerelmi életüket, a családjukkal tartott kapcsolatuk is megromlik, sőt belekeveredhetnek nagyon rossz dolgokba is. Céljaik elérése sosem volt könnyű feladat, és rengeteg akadályt kellett leküzdeniük.

Január 23.

Aggodalmamat a hangokról megosztottam Keirával és Vitával is. Keira legyintett, hogy ne törődjek vele, és rögtön átugrott az ő nagy problémájára, hogy mit vegyen fel az összfocis találkozóra, amin az éves programok megbeszélése után neki és történetesen a bátyámnak is lesz meccse. Nem is figyeltem rá tovább, mert a kék és piros kavalkádos ruhák felsorolása után elvesztettem a fonalat. Úgyhogy inkább Vitát céloztam meg aznap délután panaszaimmal. Első meglepetésemre Vita nagyon izgatott lett, majd hozott egy könyvet. Olyan kódex-féle volt tele nevekkel, és mikor a kezembe nyomta és kinyitottam, rengeteg furcsa név között az enyémet is láttam. Vagyis inkább láttam, hogy valami láthatatlan kéz fekete tintával beleírja a nevemet. Ha a hangok nem, ez biztos azt jelenti, hogy begolyóztam.

Január 24.

Az este hátralévő részében azt hiszem olyan történt velem, ami nem igazán mondható hétköznapinak. Három dolog: természetfeletti képesség, beavatási szertartás, baromi nagy ledöbbenés. Vita egy kb. 60, 70 évesnek ha kinéz, pedig 500 éves. Ő egy tündér!!! Aztán a rám vonatkozó dolgok után érdeklődtem és megtudtam pl.: Elvileg 17 évesen (Január 1-jén születtem, azaz most töltöttem be nemrég) minden kis  tündérnél jelentkeznek a képesség első jelei. Szóval ezért hallok hangokat. És igen, mint a képregényekben a rosszak ellen dolgozunk, azok ellen, akik rossz dolgokra használják a képességüket, vagy épp segítünk átrázódni a kis tündéreknek, mint Vita nekem. Az átrázódásra egy évünk van, 18 évesen pedig jön a szakképző suli (még egy, nekem annyi). Minden tündérnek kötelező idejárnia 4 évet, miután a listára felkerült. Ez a lista az a kódex kinézetű vaskos könyv, kb. 10000 évre visszamenőleg tartalmaz minden nevet. Azt hiszem ennyi infó egyelőre elég volt. Még azt sem bírtam megemészteni, hogy hallom mások gondolatait. Sőt akármikor, akárkiét, még befolyásolni sem tudom, mert az érzéseim határozzák meg. A suli fog majd benne segíteni, meg az ott tanító valakik, hogy hogyan kontrolláljam az érzéseimet, meg ezáltal a gondolatolvasást és stb. pl.:  melyik téren vagyok jó. Még válfajok is vannak? Azt hiszem, rosszul vagyok, pedig Vita szerint a lényeget még nem is tudom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.