Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Életértelmező 7.

2008.09.21

14 óra 5 perc. Megérkeztem.

Testem lefürdettem, ruhákkal borítottam be és cipőt húztam. Hajam kifésültem, arcomra púderrel, szemceruzával és rúzzsal maszkot rajzoltam. Magamhoz vettem még néhány fontosnak vélt dolgot, s most… itt vagyok. Megérkeztem. Ülök a padon, s rá várok. Szörnyű, hogy Ildikó mindig elkésik.

 

Eltelt 10 perc és öregedtem egy évet. Már 19 éves vagyok. Megérzéseim azt súgják, hogy felvettek az egyetemre, de… Ildikó még sincs sehol.

 

Eltelt 10 perc és elment egy busz. Ismét eljárt felettem 1 év, mely elszalasztott lehetőségektől terhes s… Ildikó még sincs sehol.

 

Az idő pereg, immár 30 percet állíthatok egyenes arányosságba öregedésemmel. Megtaláltam azt az urat, kit kedvesemnek gúnyolok, s ő viszonozza ezt. Jó volna valakivel megbeszélni, milyen érzés a szerelem, de… Ildikó még sincs sehol.

 

Ismét lepereg a homokórán néhány szem. 23 éves lettem, több mint 50 perce várok a diplomámmal a kezemben a „szörnyen büszke vagyok” mosollyal arcomon. Jó lenne valakivel megosztani az örömöm, de az idők nem változnak. Jó volna valakivel egy pohár pezsgővel koccintani, de… Ildikó még sincs sehol.

 

Eltelt 1 óra és azt hiszem, ideges vagyok. Aggódok az eljegyzésem és az esküvőm miatt. Kell egy barátnő, aki segít hófehérbe átöltöznöm, de… Ildikó még sincs sehol.

 

70 perce várok egy helyben ülve. A mézeshetek magzattá lettek a méhemben. Elképzelhető, hogy anya leszek, és veszélybe kerül a munkahelyem, de… Ildikó még sincs sehol.

 

A 80. percemben megszületik a gyermekem. Terveket szövök neki, hogyan legyen értékesebb és sikeresebb ember, mint én. Viszont egy ponton megakadok, de… Ildikó még sincs sehol.

 

Türelmesen várok, s eltűrök neki sok mindent. De a 100. percben elszakad nálam a cérna. Tárcsázok, s ő nem veszi fel. Most se sikerült vele beszélnem, megtudni távollétének az okát. Teljesen érthetetlen, csak úgy, mint a válásom. Erősnek kell lennem, de… Ildikó még sincs sehol.

 

Életem 120. percében kislányommal az oldalamon rajzolom ujjaimmal a homokba a „három x-et”, de… Ildikó még sincs sehol.

 

A 130.-140.-150. percek teljes mértékben eseménytelenek. Most tudnék rá figyelni, de… Ildikó még sincs sehol.

 

A 160. percben kislányom már általános iskolás és könyveket veszek neki. Az egyik este azt mondta nekem, hogy utálja a számokat, mert ő a betűket szereti. Vajon mit érthetett ez alatt? Valaki igazán megmondhatná, de… Ildikó még sincs sehol.

 

A 170. percben, 35 évesen elüt egy busz, de nem engem, hanem csak egy járókelőt, akit alig ismertem. Túl fiatalon halt meg, mint a gyermekem, de… Ildikó még sincs sehol.

 

Az elkövetkezendő 3 évemben én is gyűlölöm a számokat, melyek az idő birodalmában keringenek. Nem várok tovább. A 200. percemben haza megyek. 38 évesen a koporsómban fekszem, de… Ildikó még sincs sehol.

 

Azt hiszem, rendesen elkésett. Talán majd legközelebb találkozunk, majd akkor őt is meghallgathatjuk, mi történt vele, amíg a buszra várt, hogy találkozzon velem. Addig is várom a következő alkalmat egy padon ülve a jöttét lesem, s tovább számolom az éveket, s a perceket.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.