Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Politikai 1.

2008.09.22

Mindegy egyes percben úgy érzem, mintha beszállnék egy liftbe, amely az 1848. emeletre tart. Bár még senki sem mondta meg, de tisztában vagyok vele, hogy mért akarok ott lenni. Van ott egy szem, azaz egy ablak, amibe az üveg különös anyagból készült, s így lehetővé teszi, hogy beleolvadjak.  Ha én is azzá válok, ami ő, olyankor hallom , hogy mit gondolnak az emberek. Tekintsünk csak le a mélybe, az utcára, ahol naponta ténfergünk! Nini! Micsoda fenséges panoráma : szürke gőztől nedves utcák, szivárványszínű karambolok, kétségbeeséstől és dühtől  paradicsomfejűvé emberek lineáris menetelése...s a testem nincs többé közöttük, csak a lelkem ragadt lent...de rá amúgy sincs szükségem. Pár napja ugyanis az őrületbe kerget. Az egyik reggel kávé helyett a sejtelmekkel ébresztett. Olyasmit motyogott kéklő fogai közül, hogy minél jobban s többen szeretik, annál inkább fél meghalni. Kinevettem. Gúnyoltam. Lila sértéseket vágtam hozzá...mindhiába. Egyfolytában a nyakamon lógott.
" Lépj csak ki ezen az ajtón! Ez a kapu a pokolba. ".....Ugyan már, ez csak a bejárata  a bérháznak.
"Ah, egy kukás! Vajon mennyi ideig gondolkodna azon, hogy megkéseljen-e, ha biztosra venné, hogy sok pénz van nálad?"......Szerencsétlent nem érdekli. Csak egy kis ételre vágyik. A mai menü: magyar kormány rókaprémmel! A köret pedig a munkanélküliség száma. Hagyj békén az előítéleteiddel!
"Állj! Nézz szét, még a végén előtt valami!"....Azért kapnak jogosítványt , mert tudnak vezetni s jól irányítanak, s  a  szabályok nem csak a vizsga napjáig szentírás számukra. Bízz meg a robotbabákkal játszó gyermekek gépkezelő szüleikben! Nem érdekük honfitársuk halálra gázolása.
"Jézusom! Ott egy kutya! Szét fog tépni!".....Bolond vagy. Ez a jószág még a bokámig sem ér. A légynek sem tudna ártani....    "....Az leget, de a te torkodat átharapja. S nem azért, mert éhes...hanem mert szereti a vér ízét. Nézd, milyen kétszínű!"
Csak alkalmazkodni próbál....
" A társadalom úri tagjaihoz. Példának okáért ahhoz a hölgyhöz, a szőkéhez ; a k*rvához. Vajon  AIDS-es?"
Ha az, sem számít. A mai orvostudomány egész fejlet, hogy bármit is kik*ráljon. Csak imádkozni kell az istenhez...." ...Aki éppen szabadnapos. Ezért hát a  hangosbemondón keresztül kéri fel az eltévedt bárányokat, hogy a  sorszámhúzás után fizessék ki a vizitdíjat, s foglaljanak helyet a váróteremben. A bégetés szigorúan tilos!!!"
Az örökös fecsegésével elvette a kedvem attól, hogy tovább sétáljak. Nem lehet úgy haladni egyről a kettőre, ha nincs az ember lába alatt talaj. Ezért tértem vissza, s vagyok most az Elefántcsonttornyomban. Nézem, ahogy a testem nélkül sétál s a többi gondolatot molesztálja, melyek közül néhányan keblükre ölelik és döglegyekkel teli szájjal visszamosolyognak rá. Azt hiszem, róluk beszélt reggel, Őket félti. Talán az ő zöngésükre ejtett ütemes tánc az, mely a szakadék széléről is vissz*rántja. Olykor még nekem is integet, hogy menjek le közéjük, mert ez a szem-üveg már hibás, rosszul látni rajta keresztül a  két szer X-et plusz I-et . De tekintve, hogy 18' emeletnyi palotával állok felette, inkább elfordulok, s csodálom a belső teret, amely...

Üres. Se társadalom, se gazdaság, se...politika.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.